Media-aanval in HK op De Kerk van Almachtige God bedreigt godsdienstvrijheid – Massimo Introvigne
Kerk nieuws: Media-aanval in HK op De Kerk van Almachtige God bedreigt godsdienstvrijheid – Massimo Introvigne
15 nov 2019 18:45
Kerk nieuws: Media-aanval in HK op De Kerk van Almachtige God bedreigt godsdienstvrijheid – Massimo Introvigne
12 nov 2019 18:54
NIEUWS: De Kerk van Almachtige God is de lakmoesproef voor godsdienstvrijheid in HK – Massimo Introvigne Op 20 en 21 november 2017, werden in slechts twee dagen, zeventien rapporten gepubliceerd door Ta Kung Pao en Wen Wei Po die de spreekbuis vormen van de Chinese Communistische Partij (CCP) in Hong Kong (HK ) – waarin De Kerk van Almachtige God (CAG) werd aangevallen, met verwijzingen naar de geruchten en bedrieglijkheden die aan de lopende band door de CCP worden gefabriceerd om de CAG in diskrediet te brengen en te veroordelen. De aanval van de CCP was gericht tegen de CAG, maar wat staat andere religieuze groeperingen te wachten zodra de vervolging van de CAG in HK formeel begint? Prof. Massimo Introvigne, Italiaans socioloog en de oprichter en directeur van het Centrum voor Studies van Nieuwe Religies (CESNUR) zegt hier het volgende over.
31 okt 2019 13:31
Kerk nieuws
15 okt 2019 16:53
Kerkelijk nieuws
6 okt 2019 16:22
Kerk nieuws
4 okt 2019 17:31
Kerk nieuws: Variétéshows van De Kerk van Almachtige God – getrouwe weergaven van ervaringen van christenen
26 sep 2019 23:06
Kerk Nieuws
17 sep 2019 22:28
Op 28 en 29 juni 2018 hield het CenSAMM (Centre for the Critical Study of Apocalyptic and Millenarian Movements) een symposium over apocalyptische literatuur, de ultieme catastrofe en het millennium, in de Panacea Museum Gardens in Bedford, Engeland. Dit evenement werd bijgewoond door vermaarde deskundigen en geleerden op geloofsgebied als Christopher Rowland, een Dean Ireland’s professor emeritus op het gebied van de exegese van de Heilige Schrift aan de, Universiteit van Oxford, Massimo Introvigne, directeur van CESNUR, het Centrum voor Onderzoek naar Nieuwe Religies in Italië en Matthew Askey, priester aan de Southwell Minster Cathedra in Nottinghamshire. Tijdens het symposium gaf professor Introvigne een lezing met de titel “Filmen van het Tijdperk van het Koninkrijk”. Deels op basis van de musical van De Kerk van Almachtige God getiteld Human Beings Have Regained the Sanctity They Once Possessed, gaf deze inspirerende en verfrissende lezing een duidelijke interpretatie van de verschijning van het Tijdperk van het Duizendjarig Koninkrijk (het Millennium).
8 sep 2019 14:21
Al zolang de Chinese Communistische Partij aan de macht is, is deze fanatiek bezig religieuze groeperingen te onderdrukken. De geloofspolitiek van de Chinese Communistische Partij en de mensenrechtensituatie in China zijn in felle bewoordingen veroordeeld door democratische landen en internationale mensenrechtenorganisaties. De wijze waarop China het begrip ‘sekte’ definieert en als voorwendsel gebruikt om religieuze groeperingen aan te vallen heeft ernstige twijfels en kritiek doen rijzen in de internationale gemeenschap. Gasten in deze aflevering zijn professor Massimo Introvigne, oprichter en directeur van het Centrum voor Onderzoek naar Vrijheid van Religie, Geloof en Geweten (LIREC) in Italië, en professor Holly Folk van de University of Western Washington in de Verenigde Staten. Ze zullen een diepgaande discussie voeren en van gedachten wisselen over de definitie door de CCP van ‘sekte’ en over het vraagstuk van de veroordeling door de CCP van De Kerk van Almachtige God, onder het voorwendsel dat dit een sekte zou zijn. Hoe kijken deze hoogleraren aan tegen de wijze waarop de CCP het begrip sekte hanteert als voorwendsel om religieuze groeperingen te onderdrukken en te vervolgen? Kijk zelf maar!
31 aug 2019 22:22
Sinds de Chinese Communistische Partij (CCP) aan de macht kwam, heeft ze religieuze bewegingen vervolgd. De CCP heeft het christendom en het katholicisme openlijk aangemerkt als sekten, en de Bijbel als een sekteboek. Talloze exemplaren zijn geconfisqueerd en verbrand. Sinds 1995 heeft de CCP heel veel huiskerken, waaronder De Kerk van Almachtige God (CAG), op lijsten met sekten gezet en is die openlijk gaan vervolgen. Sinds Xi Jinping president is, pakt de CCP het christendom nog harder aan, met name De Kerk van Almachtige God. Ze zetten gewapende politie in voor maniakale onderdrukking en arrestaties, en gebruiken zelfs de media om de publieke opinie te manipuleren en De Kerk van Almachtige God in diskrediet te brengen. Leden van CAG hebben naar het buitenland moeten vluchten om aan de CCP te ontkomen en hebben asiel aangevraagd in democratische landen. Regeringen van onder andere Zuid-Korea, Frankrijk en Italië erkennen echter niet het feit dat deze christenen worden vervolgd en weigeren hun asiel te verlenen. Wat zijn de redenen daarachter? Wij hebben mw. Rosita Šorytė uitgenodigd, voormalig Litouws diplomaat en tegenwoordig voorzitter van het Internationaal observatorium godsdienstvrijheid van vluchtelingen (ORLIR). Zij zal een analyse geven en de redenen bespreken waarom deze democratische landen weigeren christenen van De CAG een vluchtelingenstatus te verlenen, waaronder nepnieuws van de CCP, de vluchtelingencrisis in Europa, en economische druk vanuit China. Blijf kijken.
15 aug 2019 16:02
Onlangs heeft de Chinese Communistische Partij (CCP) op het vasteland van China de online-verkoop van de Bijbel volledig verboden. E-commerceplatforms zoals Taobao, JD.com en Dangdang hebben de Bijbel en andere christelijke literatuur al uit hun assortiment verwijderd, en andere detailhandelaren hebben zelfs hun webwinkel moeten sluiten. Sta eens even stil bij wat er de afgelopen jaren allemaal gebeurd is: de CCP heeft een gewapende politiemacht ingezet om meerdere kruisen en kerkgebouwen te vernielen, waaronder een aantal schitterende en indrukwekkende kerken. Voor veel gelovigen was dit een ongelooflijk pijnlijke en hartverscheurende ervaring; tal van christenen hadden zich huilend rond deze kerken verzameld, enkel nog in staat om zich in hun gebeden tot God te blijven richten. Uit tal van feiten blijkt dat de vervolging door de CCP van religieuze groeperingen steeds ernstiger en inmiddels zelfs krankzinnige vormen aanneemt. Het is algemeen bekend dat de CCP-overheid religieuze groeperingen al lange tijd vervolgt. Toen de CCP in 1949 aan de macht kwam, werden het christendom en katholicisme als sekten gedefinieerd en werden deze religies openlijk onderdrukt en vervolgd. De CCP definieerde de Bijbel als sekteliteratuur en nam talloze exemplaren in beslag en vernietigde ze. In 1995 voegde de CCP-overheid ook tal van huiskerken aan de lijst van sekten toe, en de vervolging van met name De Kerk van Almachtige God heeft sindsdien ernstige vormen aangenomen. Er is nu zelfs de volgende leus in het leven geroepen: “De troepen worden pas teruggetrokken als alles volledig is uitgebannen.” Ze hebben politie en gewapende troepen ingezet om weerloze christenen genadeloos te vervolgen. De CCP-overheid onderdrukt religieuze groeperingen openlijk, en veel buitenlanders hebben laten merken dat ze er niets van begrijpen. Waarom definieert de CCP-overheid het christendom en het katholicisme als sekten, en waarom worden gelovigen onderdrukt en vervolgd? Is een dergelijke ongebreidelde veroordeling en onderdrukking van religieuze groeperingen niet in strijd met internationale wetgeving? Wat wil de overheid hiermee bereiken? In dit programma interviewen we Dr. Raffaella Di Marzio, hoofd van het centrum voor onderzoek naar vrijheid van religie, geloof en geweten (LIREC) in Italië, tevens hoogleraar, sociaal activiste en psycholoog. Laten wij eens gaan luisteren naar de ideeën en gezichtspunten van Dr. Marzio.
6 aug 2019 16:29
Sinds de Chinese Communistische Partij de macht greep, is deze voortdurend fanatiek bezig geweest religieuze groeperingen te onderdrukken en werden christenen fanatiek gearresteerd en vervolgd. In de afgelopen jaren is een aantal Chinese christenen gedwongen naar Westerse landen te vluchten vanwege hun geloof. Hun asielaanvragen worden daar echter geweigerd, met name in bepaalde Europese landen, aangezien de autoriteiten in die landen weigeren in te zien dat deze christenen zijn blootgesteld aan vervolging en dat ze het risico lopen naar China te worden teruggestuurd. Carlos Iglesias, een vooraanstaande Spaanse mensenrechtenadvocaat, spreekt zich uit over de schrijnende mensenrechtensituatie in China, en over de huidige situatie met betrekking tot religieuze vervolgingen. Wat betreft het feit dat de verbannen Chinese christenen geen politiek asiel krijgen, doet de heer Iglesias een beroep op de autoriteiten van westerse landen om deze zaken met zorg te behandelen: “Hun besluit om iemand wel of geen asiel te verlenen is een kwestie van leven of dood voor die persoon.”